5.5.10

Keskusteluja Isojen Herrojen kanssa osa 2: Jumala vs. Moderni ihminen; round two

- Haluaisin vielä palata tähän katumus asiaan..
- Okei. Anna kuulua sit.
- Pitäisikö katumus olla sitten vaan hyvimpien ihmisten tavoiteltavissa, etkö todella usko siihen, että joku, joka on tehnyt pahojaan koko ikänsä, saattaisi katua tekojaan elonsa hiipuessa?
- Siis comoon.. Etsä voi olla noin naiivi! Jos tyyppi on koko ikänsä vaan valehellut valehtelemisen perään, niin miten sä voit luottaa mihinkää mitä se jamppa päästää leipäluukustaan? Voitsä todella väittää tietäväs millon katumus on aitoa ja millon ei?
- Minä olen Jumala, joten minun jos jonkun pitäisi tietää katumuksen aitous..
- No musta sellasen hypoteettisen ihmiskunnan terroristin pitäs voida tosiaan osottaa vähä pontevammin se oma katumuksensa. Ei sen pitäs riittää että huutaa halleluujaa viimesil voimil, eihä siin o mitään järkee. Tyyppi, joka aidosti kahtoo taaksepäin omaa elämäänsä ja kauhistuu omista paskoistaan pitäs vapaaehtosesti haluta mennä helvettiin tai kiirastuleen tai mihin ikinä kärsimään tuomionsa kaikesta pahuujesta.
- Perinteisesti..
- Perinteet ja perinteet! Tiäkkö, maailma on täynnä toisiaan tyhmempiä perinteitä, miks jotain pitää pitää yllä, jos siit ei seuraa mitää muutako paskaa?
- Siis enhän minä nyt saa tässä mitään sanaakaan väliin kun sinä paahdat menemään kuin mikäkin saarnasmies!
- No sille mä en voi mitään et sun kristinuskossas on vähä enemmän ko jumalattomasti epäloogisuuksia ja toisiaan kumoavia juttuja, joihin on siis ihan pakko tarttua..
- Kuulehan, ihmiset tulkitsevat minun oppejani omalla tavallaan..
- Ja oot luonut ihmisen omaksi kuvaksesi? Etsä niin just sanonu jo ihan alussa? Et eiks tää ny oo vähä niinku paradoksi, että sä syytät ihmistä siitä, miten se tulkitsee sun sanojas, vaikka ihminen on sun ittes luoma olento? Eli sä syytät ihan ittees loppujen lopuksi. Tai siis, ehkä sä et olekaan niin kaikkivoipa. Jos ihminenki valehtelee, niin voiko silloin Jumalakin valehdella?
- Ei se nyt aivan niin mene.. Saatana laittaa..
- Ai siis saatana. Tarkotatsä nyt Luciferia, sun omaa enkeliäs, jonka sä heitit menemään koska se sai vähä munaa ja alko kapinoimaan? Et sä tossa pääse kyl puusta pitkään, jos alat sitä syytteleen kaikesta mitä ihminen tekee väärin.
- Öh..
- Vai mistä sitten Lucifer sai kapinamielensä? Jostain muualta? Etkö sä olekaan yksi ainut oikea Jumala, jota kohti kaikkien pitäs kumarrella vai väitätsä vaan niin?
- Itseasiassa..
- A-HA! Eli oletettavasti on olemassa muitakin voimia, joka tarkoittaa sitä, ettet sä olekaan kaikkivoipa, vaan väität vaan niin, jotta vaikuttasit vähä kovemmalta jätkältä.

1 Comments:

Blogger Jani said...

Timanttia.

5:25 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home