5.5.10

Keskusteluja Isojen Herrojen kanssa osa 1: Jumala vs. Moderni ihminen; round one.

- Noniin. Istutaampas sitten. Hyvää päivää.
- Päivää.
- Meille oli siis varattu tämä aika, että voidaan hiukan keskustella.
- Näin minä sen käsitin.
- Vaikutatte hiukan ärtyneeltä.
- Kerrassaan upeaa ihmistuntemusta.
- No, minähän olen luonut ihmisen.
- Aijaa, jaa että heti vedotaan siihen. No kuules, mulla oliskin muutama polttava kysymys siitä aiheesta.
- No tuota, anna palaa sitten.
- Jos sä olet luonut ihmisen, ja jotku väittää, että kaiken elämänki..
- Niinhän se on.
- No joojoo, mut miks helvetissä siitä elämisestä on tehty niin pirun vaikiaa? Ja siis, jos ihminen on sun kuvas, miks ihminen on kateellinen, vihainen ja paskamainen tyyppi suurimman osan aikaa?
- Jos elämä olisi maanpäällistä taivasta kokoajan niin miten ihminen sitten voisi ansaita tiensä paratiisiin?
- Ai se pitää viel ansaitaki! No just joo. No mitä hittoa se ny sit vaatii? Eiks elämä ole sen verran kinkkistä et sen pitäis olla kaikille kuuluva boonus ku heittää kirveen kaivoon vai pitääks senki eteen viel tehdä töitä?
- No tuota, perinteisesti on riittänyt se, että katuu syntejään ennenkuin..
- Whoooa! Siis mitä, mitä, mitä? Väitätsä, että voi olla millanen paskapää tahansa elämänsä aikana ja ansaita pikapassin elämänjälkeiselle ikuiselle kylpylälomalle jos vaan katuu kaikkea paskaa mitä on tullut tehtyä viimesillä senteillä?
- Tämä keskustelu alkaa mennä vähän väärille saroille..
- Ai miten niin? Rupesiko kuumottamaan? Kuule, eikö Jumalalla pitäis olla vastaus kaikkeen? Vai suunnittelitko ees kunnolla tätä sun elämä-projektias ennenko alotit. Siis eihän tää nyt ole mistään kotoisin.
- Enhän minä nyt voi kääntää minun puoleeni kääntyvää pois, enhän?
- Kyllä voi, sanot vaan että vittu mua kiinnosta tollanen paskapää, oot tappanut raiskannut ja myyny huumeita ikäs että piä anteekspyyntös kuule itelläs vaan ja pistät matkalle kurimukseen, ei sen niin vaikeeta pitäs olla. Meinaatsä tosissas, et ne jotka on ollut hurskaita ja kilttejä ja huomioivia ja rakastavia ikänsä saa saman palkinnon ko joku perkeleen joukkomurhaaja jos se vaan katuu sekunnin murto-osan?
- Tuota..
- Vai ootsä niin koukussa muitten mielistelyyn, että kelpuutat kenen ruskean kielen vaan? Ja entä sit ne tyypit, jotka elää elämänsä hyvin tehden mutta eivät usko Jumalaan? Eikö ne sit muka kelpaa? Pitääks sua palvoa ja polvistella ja mielistellä ja kunnioittaa vaikka vaikuttaa vähä siltä ettet juuri tikkua ristiin laita asioitten eteen? Millon viimeks sä olet vastannut jonku rukoukseen?
- Kuule, minä saan sellaiset määrät rukouksia joka sekunti, että taivaallinen konttori on tupaten täynnä kokoajan..
- Etkö sä olekaan kaikkivoipa ja silleen? Enste teet elämästä helvetin vaikeeta, ja ihmisestä hankalan otuksen, ja sit päätätki ku ihmiset alkaa itkee siitä että voi voi, mä meen nyt golfaamaan, koettakaa pärjätä!
- ... mutta perisynti..
- Voi tsiisus! Nii seki vielä! Ensin on täydellinen maailma ja sit heität sinne yhden ainoon plantun mihi ei saa koskea ja kärmes luikertaa vähä sielä ja Eeva on heti silleen, et vau tota pitää maistaa ja onks kaikki sit niinku Eevan, eli naisen syytä? Et päätit tehdä naisen elämästä viel vähä hankalampaa? Tai siis jos sä niinku olet miesjumala, ja teit miehestä oman kuvas niin kenen kuva sit nainen on?
- No tuota..
- Niin justiinsa joo, jotenki arvasin et sanot noin.
- Minä en tahdo jatkaa tätä keskustelua.
- Justko mä vasta pääsin alkuun. Tais mennä jauhot suuhun herralle.
- ...