20.3.05

Kuinka Sairaus Palvelee?

Ihmisessä on kaksi olemassa olevaa puolta. Sisin itse ja ulkoinen itse. Ulkoinen itse on se, jonka yleensä esitämme muille ihmisille, piilottaen sisimmän itsen siinä pelossa että sitä ei hyväksyttäisi.
Ulkoinen itse on tarkasti rakennettu kuori, sisin itse se, mitä todella olemme. Nämä kaksi erilaista itseä ovat usein ristiriidassa, kaikenlaisista syistä. Pakotamme itsemme toimimaan joko muiden odotusten mukaisesti, pelon varjossa, omien odotustemme mukaisesti, jotka ovat rakentuneet usein sen mukaan, mitä uskomme muitten meidän haluavan itsellemme.
Harvoja ovat ne ihmiset, jotka toimivat pelkästään sen toimintamallin mukaan, jonka luo itselleen ollen itselleen täysin rehellinen. On pelottavaa joutua katsomaan itseään peilistä ilman mitään peittävää pintaa. Huntu revitään alas.

Ulkoisen ja sisäisen itsen välillä olevat ristiriidat aiheuttavat sairauksia. Mutta joka kerta sairaus on tietoinen valinta. Sisäinen itse tahtoo ravistaa ulkoisen itsen kuuntelemaan sisäistä itseään, kuuntelemaan totuutta. Joten sisäinen itse valitsee sairauden. Se on kuin potku persuksille, isku vasten kasvoja. Se on opettaja, karu sellainen, mutta jonka opetus ei hevillä unohdu.

Mutta ihminen unohtaa jatkuvasti sisäisen itsen olemassa olon. Ihminen tukahduttaa oman sisäisen äänensä ja saa aikaan sairauksia itsessään, sisäisen äänen äärimmäisen ilmintymän; Kuuntele, senkin pölkkypää. Tämä ei ole mitä haluat, tämä ei ole se mitä oikeasti olet!
Sairaudet saavat alkunsa ulkoisen itsen kyvyttömyydestä. Kyvyttömyydestä tunnustaa, nähdä, puhua pelkonsa, hyväksyä omat hyvät ja huonot puolensa, kyvyttömyydestä antaa anteeksi, käsitellä asioita, päästää irti, taistella ja olla rauhassa.

Ihmiset jotka toimivat oman sisäisen itsensä tavalla, kuuntelemalla sen ääntä, kuuntelemalla itseään, eivät koe elämää aivan niin epätoivoisena, kovana, epäreiluna. Sisäinen äänensä kanssaan keskustelevat ihmiset kuuntelevat sisintään, päättävät sen antamien vihjeiden mukaisesti. Tällaisia ihmisiä ei ole paljoa, mutta he aiheuttavat aina ihmisissä äärimmäisiä reaktioita, heitä joko vihataan ja pelätään tai rakastetaan ja kunnioitetaan. Pelko ja viha ovat ulkoisen minän äärireaktio, koska he tukahduttavat sisäisen itsen äänen.

Sisäisen itsen kuunteleminen ja näkeminen on avain onnelliseen elämään. Ole totuudenmukainen itsellesi, mutta vain oman totuutesi mukaisesti. Sen löytäminen voi kestää, mutta loppujen lopuksi, kaikki vastaukset kaikkiin kysymyksiin löytyy itsensä sisältä.
Rauhan löytyminen löytyy loppujen lopuksi hyvin läheltä.

Sairaus on siis omalla tavallaan myös hyvä asia, se tarkoittaa sitä, että on vielä mahdollisuus kuunnella. Kuuntele siis omaa kehoasi, omaa sisäistä ääntäsi.
On helppo syyttää asioista kaikkia muita kuin itseä, mutta tässä tapauksessa myös itse on vastuussa niistä asioista, joita itselle tapahtuu.

Mitä sinun sairautesi tahtoo sinulle kertoa?

2 Comments:

Blogger Jani said...

“Sisäinen äänensä kanssaan keskustelevat ihmiset kuuntelevat sisintään, päättävät sen antamien vihjeiden mukaisesti. Tällaisia ihmisiä ei ole paljoa, mutta he aiheuttavat aina ihmisissä äärimmäisiä reaktioita, heitä joko vihataan ja pelätään tai rakastetaan ja kunnioitetaan.”

Sisäisen minänsä kuuntelemisen takia pelätyksi ja vihatuksi tulemiseen verrattuna sen tukahduttaminen ja sitä seuraava sairaus kuulostaa ihan hyvältä vaihtoehdolta.

Tekstisi oli hyvin kiinnostava ja koskettava, kiitos siitä.

10:24 ip.  
Blogger Carmabal said...

Niin.. se on vähän miten sitä asiaa niinkuin kahtoo....

Musta tosin tuntuu, että meihin ihmisiin, varsinkiin persooniin jotka sanoo mitä ajattelee suhtaudutaan äärimmäisesti sama mitä teemme - joten se on plus miinus nolla. Mieluummin koen kuitenkin sisäisen rauhan, sitä kautta se ulkoinenki sitte.

12:35 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home