10.11.05

Elokuvareportaasi nro 2

A. House of the Dead

Jostain vanhasta menestyneestä tehty zombie-elokuva oli kyllä melkoista kökköä. Surullisia olivat ne dialogit sekä monologit, näyttelijät ja kaikki mahdollinen. Eniten ihmetyttivät kaksi asiaa.

Yksi: Isla de la Muertalla on ankarat ravebileet, jonne kaveriporukka menee. Väliin näytetään kuvaa bileistä, joissa on ehkä 25 ravettajaa keskellä metsää. Ö, mutta käsitykseni ravebileistä lienee tämä, korjatkaa jos olen väärässä, siellä pitäisi olla ainakin parisataa ihmistä, mieluiten useita tuhansia, että niitä voitaisiin sanoa kunniallisesti ravepartyiksi. Joten ymmärrän kyllä että budjetti on budjetti, mutta miksi pitää vesittää koko budjetti ja elokuva moisella pelleilyllä. Ja kuka edes viitsisi tehdä flaijereita niin pieniä bileitä varten??

Kaksi: Koko elokuva olisi voinut olla ehkä huonolla tavalla kohtuullinen, mikäli olisivat jättäneet välistä sen, että vilauttelivat pätkiä siitä itse PELISTÄ. Sellaisia vammaisia sekunnin pätkiä joissa on kammottava grafiikka ja ammutaan isoiksi lihakimpaleiksi vihreitä zombeja. Se sai koko elokuvan lässähtämään pahemman kerran. Aivan niin kuin alkuperäisestä suunnitelmasta olisi jäänyt puuttumaan noin minuutin verran ja päätettiin aivoriihessä että heitetään aina väliin pätkiä pelistä. Huoh.

Mutta paskan estetiikalla tämänkin voi katsoa.
Mieluiten porukalla joka osaa nauraa.

B. Bram Stoker´s Way of the Vampire

Tässä tapauksessa aion turvautua runosuonen sykintään, kertokoon se tarvittavan.

Oi vampyyrien prinsessa
miksi kävelet kuin paskat housuissa?
Hampaasi ovat pilailumuovista
alamaisesi halvoista crack-huorista

Enkä oikein tästäkään piittaa
että joka saatanan vampyyriprinssi käyttää viittaa
onhan sekin jo aika vanha klisee
että vampyyri metsästäjän vaimon viettelee

Surullista on vampyyrien alennustila
vielä enemmän tämä elokuvaksi tarkoitettu huono pila
tehosteet saivat hiukset nousemaan
ja kiukun sisuksissa polttamaan

Oppikaa jo tekemään jotain edes kelvollista
täytyykö minun tehdä tappolista?
Antakaa ne rahat vaikkapa minulle
niin filmaan oodin vampyyrille.

No. Täytyy myöntää että tämä tarpeeni nähdä joka penteleen vampyyrielokuva, jonka kohtaan joskus tuntuu lähinnä kiroukselta. Olisiko pitänyt valita päähänpinttymä paremmin??