21.7.05

Salaman metsästys

Toinen upea ukonilma seuraa toistaan!

Maanantaina edellisen sunnuntain jälkeen tuli jälleen ukonilma kuin suoraan tilauksesta!

Kissani Musta Laserkin viisaasti hiippaili sisälle, ennenkuin edes sade alkoi langeta, mutta sitä tulikin sitten kuin tykkiaisaa taivaalta. Tuntui ettei se voinut enää voimistua, mutta moukarien lailla se vain alkoi takoa ja ainavain lujempaa! Uskomatonta, haahuilin parvekkeella kuin kissa pistoksissa aivan märkänä, kun se satoi sinne asti, tuli niin paineella! Ja sitten jytinää! Kiitin taas onneani, että oli kaukaista jytystelyä kuullessani viisaasti sammuttanut tietokoneeni (sen kivikautisen) ja laittanut virrat pois sekä teeveestä, että musiikkivehkeistä kun alkoi salamoita lentelemään melkoisen lähellä.

Parvekkeeltani näkee erään läheisen korkean kerrostalon katolle, jossa tehdään kattoremonttia, ja oli hassua jännittää pikkuisina katolla uusien katonpalasten kanssa tappelevia työmiehiä, kun tuuli yltyi ja sade vihmoi ja taivas tummui aivan mustaksi! Pikkuihmiset onnistuivat pakenemaan katolta juuri ennenkuin juuri sinnepäin iski eräs koskaan selvimmin näkemistäni salamoista, jonnekin kokkolan mäntykankaalle se meni, tai aivan lähelle ja maahan asti - sillä ääni räjähti heti kun salama näkyi.

Tästä inspiroituneena soitin isosiskolleni ja jouduin aivan huutamaan puhelimeen, koska sade piti niin kovaa ääntä, että täällä on mahtava ukonilma, kun alkoi lentää vielä lähemmäs salamoita hiukan toiselle suunnalle, sairaalanmäelle päin. Älyttömiä monihaaraisia salamoita, joitten ääni oli niin kauhistuttava, että korviin otti. Ja puhelu katkesi salaman voimasta.

AH auvoa! Mikään ei ole niin upeaa, kuin kunnon ukonilma!!!

2 Comments:

Blogger Jani said...

Voi että olen kateellinen! Kyllä täällä Jkl:ssäkin muka vähän rytisi tuossa alkuviikosta, mutta se oli kyllä ihan nyhverömeininkiä tuohon kuvailemaasi verrattuna. Ja tuo on parasta, kun tuntuu, ettei se sade nyt enää ainakaan tämän kovempaa voi enää tulla ja justiinsa sillon se voimistuu vielä kovemmaksi!

Kai sammuttamisen lisäksi revit tietokoneen pistokkeetkin seinästä? Sitä koskaan tiedä minkälaisia piikkejä niitä pitkin ukonilmalla tulee. Pohjoisenkotonakin posahti modeemi justiin eilen, ne varsinkin ovat herkkiä vehkeitä ne!

9:59 ip.  
Blogger Carmabal said...

Nimenomaisesti sen tein - töpseli pois seinästä, vaikka kyllä mun kivikautinen kone ei olis mitään ihmeellistä voinut edes menettää, vaikka johtoja pitkin joku ihme piikki olisikin tullut. Kun ei sillä koneella ole oikeastaan mitään. Muuta kuin n. 100 sivua tekstiä kymppifontilla ja pari hassua pelisavetusta.

3:05 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home