6.7.05

Kasa Vohveleita

Loimme ja tuhosimme eilen. Valtavan kasan vohveleita itsetehdystä - autenttisesta lättytaikinaksi, mutta en mene vahingossakaan sanomaan niitä lätyiksi (janin lättyevankeliumin pelossa) sillä eiväthän vohveliraudalla kurmootetut vohvelit ole lättyjä.. vaikkakin yhtä hyviä ainakin melkein.
Kolmen ihmisen kesken oli kyllä työ ja tuska saada ne kaikki alas, mutta lopulta se onnistui, varsinainen syömiskilpa. Niitten kanssa tarjosin tietenkin mansikkahilloa, tuoreita suomalaisia paloiteltuja mansikoita sekä kermavaahtoa! NAM!

Mikähän niissä lätyissä ja vohveleissa on niin kertakaikkisen hyvää? Lieneekö mysteeri vaiko vain makukysymys - tosin en ole koskaan tavannut ihmistä olentoa, joka olisi väittänyt ettei pidä lätyistä. Tai vohveleista. Toivottavasti en koskaan kohtaakaan...

2 Comments:

Blogger Jani said...

Näin on, että vohvelit vohveleina ja lätyt lättyinä. Mutta eipä käy vohveleidenkaan herkullisuutta kiistäminen; kyllä ne ovat toiseksi parasta, mitä on, eli parasta korviketta, jos ei aitoja lättyjä ole. Ja kermavaahto niiden kanssa.. ai jai!

Lättyjen ja vohveleiden herkullisuuden salaisuus se onkin yksi suuria mysteereitä. Ehkäpä ne ovat ravintoteknillisesti ideaaliravintoa ja siksi ihmisen makuhermot räjähtävät kun lätyn panee suuhunsa.

4:53 ip.  
Blogger Carmabal said...

Niin sen täytyy olla! Ideaaliravintoa! Mutta millainen olisi lätty-yhteiskunta? Kuinka se toimisi? Voisiko lättyyn kyllästyä? Huh, tuosta tulikin mieleeni, halpa-hallista saisi nyt lettu(kirous)/vohveliainesta 2 pussia 2 eurolla.

7:43 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home