21.7.05

Jumalainen Ukkonainen

Täällä Kokkolassa on ollut kerrassaan muikeita ukonilmoja! Aivan jumalaisia suorastaan! Sillä onhan kunnon ukkosenjytyytys ja sateenrytyytys se paras kesäilma by the far!

Olimme Jaqueline The Ripperin kanssa matkalla Anttilaan(eli erään siellä työskentelevän tutun mukaan temppeliin), kun alkoi kauheita laaman kokoisia sateenpisaroita tipahdella ykskaks niskaan. Juoksimme( tai minä lähinnä lyllersin) kohti suojaa jaa pääsimme liikakastumiselta suojaan sisätiloihin. Siinä sitten kiertelemässämme alkoi jytinää kuulua ja aikamme jälleen kiertelimme ja ihmettelimme temppelin ihmeellistä valikoimaa. (HA). Kun vihdoin tulimme tavaratalon alakertaan ja näimme ikkunasta ulos, oli näky ihmeellinen. Koko Anttilanristeys tulvi ja lainehti vettä, ihmiset vetkoilivat jalkakäytävällä turvassa ja liikkuivat eestaas kun autot muuttuivat kuivanmaan ajokeista puoliristeilyaluksiksi ajaessaan tuohon valtaisaan tulvavyöryyn, mikä aiheutti kivan näköisiä laineita, jotka taas uhkasivat kastella ihmisten koivet totaalisesti.

Päästin suustani ilakoivan äänen ja rullasimme J:n kanssa sukat pois, lahkeet ylös ja kengät kouraan ja lähdimme läträämään! Ihmiset tuijottivat, joku otti valokuvia, kun polviinasti syvässä tulvavedessä läträsimme risteyksen yli toiselle puolelle. Jatkoimme lapsenkaltaista läträilyä jokaisessa vastaantulevassa putissa koko kaupunkireissumme ajan ja ihmiset tuijottivat. Oli hauska aiheuttaa pahennusta - kuten aina!
Pian sateen jälkeen koko kaupunki oli varsin hylätty, hikinen, kuuma ja hylätty. Ja J kiteytti koko aavemaisen omituisen tunnelman.

"Kokkola on Suomen Insmouth!"

Ps. Jos ette tiedä mikä Insmouth on, suosittelen tutkimaan H.P Lovecraftin Cthulhu-mytologioita.

3 Comments:

Blogger Jani said...

Puolivälissä tätä minä olin jo epävarma, että oliko tämä nyt taas niitä unikertomuksia. Elämäsi kietoutuu kyllä minun suoraviivaisen ja yksinkertaisen (yksitoikkoisen, jopa) elämän näkökulmastani katsottuna uniesi kanssa yhdeksi jännittävien ja yllättävien tapahtumien kudelmaksi!

9:50 ip.  
Blogger Jani said...

Niin ja unohdin sen pääpointin, joka oli tämä: minä olen tähän saakka itsepintaisesti vältellyt ottamasta selvää siitä, että mistä oikein on peräisin tuo mystinen Cthulhu-tyyppi, josta niin paljon puhutaan. Tiesin, että jos niin olisi tarkoitettu, että se minulle valkenee, se jonain päivänä tuotaisiin eteeni. Ja nyt sinä sen toit!

Pakko hakea noita Lovecraftin juttuja huomenna kirjastosta ennen sitä Sin Cityä.

9:52 ip.  
Blogger Carmabal said...

Ja suosittelen katsomaan elokuvan aiheesta nimeltä Dagon. Melko uusi elokuva on se - ja inhottava kuin mikä! Ne Lovecraftin jutut on aika kuvottavia, itse en tykkää miehen kirjoitustyylistä, mutta muuten kyllä jutut on tiukkoja.

Ja kyllä, elämäni on varsinaista aina silloin tällöin. On se ajasta aikaan ollut jopa tarua ihmeellisempää, mutta kyllä se tylsyys minuakin päivittäin puree - ja lujasti!

3:03 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home