4.2.10

Voi Amerikka...

Myönnän, katselin Dr. Phil ohjelmaa, jota joskus katselen, suuren huvituksen vallassa. Tämän kertainen aihelma aiheutti kyllä kylmiä väristyksiä, niin kuin kyseinen idioottien esillemarssi tekee.

Roikkuvat pöksyt? Saggypants. 12 osavaltiota ovat ilmeisesti tehneet lakeja niitä vastaan, monista eri syistä käsittääkseni, yksi mainittakoon että se on siveetöntä. Ohjelmassa keskusteltiin aiheesta puoleen ja vastaan.

Minä en näe asiassa mitään muita kuin valtavia ongelmia. Kun aletaan ihmisten pukeutumista rajoittamaan, mihin se loppuu? Moni ihmetteli sitä ohjelmassakin. Entäs naiset, joitten stringit vilkkuvat? Syvät kaula-aukot? Käsivarret? Kaula? Nilkka? Kun päätetään, etteivät housut saa roikkua, milloin joku keksii pillastua seuraavasta asiasta? Koska se on kuin maavyöry, kaikki ihmisten kanssa on kuin maavyöry ja lähes kontrolloimaton kun se todella pääsee liikenteeseen. Koska kaikki joutuvat pukeutumaan mustaan jätesäkkiin josta näkyy vain silmät, siihen asti että joku keksii ettei sekään ole sopivaa?

Puhe rönsyili tietysti myös hip hop-kulttuuriin, joka on osallistunut roikkuvien housujen muotisuuntaukseen paljonkin. Puhuttiin myös siitä, että roikkuvat housut olisivat alkuperäisesti syntyisin vankiloista. Minä en tiedä mistä se on lähtöisin eikä suoraan sanottuna kiinnosta, koska sillä ei ole mielestäni mitään väliä. Periuskovainen Amerikkalainen intokansalainen näkee roikkuvissa housuissa huumekätköjä, asearsenaaleja ja jengejä. Siis tä? Okei, ihminen assosioi paljon näkemäänsä, mutta nyt kun tälle linjalle lähdettiin niin assioidaan sitten kaikki.

Pukumiehet - kunnollisia, turvallisia ja rikkaita ihmisiä jotka tekevät työtä kuin tontut jouluyönä ja näin ollen kunnioitettavia jamppoja.
Hiphopjamppa - gansteri, rikollinen ja työtä välttelevä hampuusi joka ei ansaitse keneltäkään kunnioittavaa käytöstä.
Punkkari - myös rikollinen, mahdollisesti jopa psykopaattinen ja vaarallinen ihminen joka ei ajattele vaan vastustaa yhteiskuntaa ja kuormittaa sitä.
Hevari - saatanan lapsonen, joka suunnittelee kirkonpolttamista ja väkivaltaisia murhia aina kun ei uhraa epäjumalilleen.
Gootti - kuolemaa haikaileva myöskin todennäköisesti saatananpalvoja, joka viiltelee itseään ja vaeltaa hautausmailla aavemainen katse silmissään.
Verkkaripoika - mahdollisesti hiukan vetelä, mukavuudenhaluinen lusmuri, jota kiinnostaa vain sohvaperunointi lempijalkapallojoukkueensa ottelua katsellen.
Villatakkibeatnikkari - myöskin yhteiskunnan vihollinen, boheemi ja kummallinen olio, joka näpertelee turhanpäiväisiä värssyjä mikä harvoin johtaa mihinkään kunnolliseen.
Perusjätkä - mitäänsanomaton, kuten vaatteensakin ja todennäköisesti erinomainen työmuurhainen ilman makua, hajua ja väriä.
Muodinorja - aivoton murmeli joka juoksee alas kallionkielekettä, jos se vain on muotia ja seuraa tarkasti julkimoitten tekemisiä ja haihattelee toiveajattelussa.
Hippi - boheemi ja omaperäinen huttupää joka syö sieniä ja kasvattaa marihuanaa takapihallaan samalla kun vastustaa rajoitteita.

No siinäkin vain muutamia. Löytyyhän pukeutumis"clickejä" varmaankin loputtomasti. Ja nämä ovat kliseita, kliseitä! Pukumies voi olla murhamies ja beatnikkarivillatakkilusmu oikeasti työteliäs ihminen ja muodinorja voi myös ajatella omilla aivoillaan. Me muodostamme heti käsityksen kun näemme miten joku pukeutuu, itse ainakin myönnän tekeväni niin. Kun näen lenkkarit ja lippalakin miehellä, irvistän. Vaikken tiedä mitä sen pinnan alla on, ellen tutustu kyseiseen ihmiseen.

Taisin taas hiukan rakennella aasinsiltoja, mutta sekin oli tavallaan tarkoitus. Yksi asia johtaa toiseen. Kun keskustellaan roikkuvien housujen sopivuudesta ja siitä pitäisikö ne kieltää lailla, kuinka nopeasti siitä hypätään hip hop-musiikkiin, ja kaikkeen siihen liittyvään kulttuuriin? Salamannopeasti. Kuinka nopeasti siirrytään pelkistä housuista johonkin muuhun? No todennäköisesti vielä nopeammin. Auttaako se, että Amerikka on kaikkine kummallisine ilmiöineen ison meren toisella puolella? Ei tippaakaan.

Jos kielletään roikkuvat housut, pian kielletään siihen assioitava musiikki huonona vaikutuksena nuorille, joista pitäisi kasvaa kaikista himouskovaisia ja hillittyjä työmyyriä amerikkalaisten mielestä. Ja kun siihen päästään, kielletään äkkiä pian jotain muutakin, koska on niin paljon "epäkohtia". Pian ei saa kuunnelle heviä, ei rokkia, ei teknoa eikä juuri mitään muutakaan.

It's the modern middleages, darlings. Hyi että ahdistaa tollanen.

1 Comments:

Blogger Jani said...

Vastaavanlaisella huolestuneisuudella olen rapakon tällä puolella seurannut ranskalaisten huivihäsläämistä. Ajatus vapauden lisäämisestä kielloilla on minusta täysin järjenvastainen.

7:34 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home