27.1.10

Show me mercy in the morning



Pimeydessä tykyttää ääni. Hakkaa ja paukkaa ja kuulostaa siltä, kuin jokin yrittäisi päästä sisään. Tai ulos. Tajuttomuus alkaa näkökentän reunoilta ja pian se on mielettömyyden shakkilauta edessäni. Jokin juoksee minua pitkin, ihon alla, luitten päällä, läpi verisuonten, läpi kudosten ja heittäen kuperkeikkaa nivellissäni.
Jossain kuulu rytmikästä tuulta, puuskittaista, lyöden seiniä, kaikuen niistä takaisin. Kuuma ja kylmä, tunnoton ja yliherkkyys.
Jokin haalea liikkuu pitkin kasvojani, tuntuu oudolta, se liikkuu ylös ja alas ja sivuille ja tuntuu ..märältä.
Shakkilauta hälvenee ja muuttuu utuiseksi, kaikki muuttuu oudoksi. Hakkaava ääni jatkuu ja se tuntuu jo koko ruumiissa asti.
Raajojani särkee, ne liikahtelevat levottomasti oudon kihelmöivän tunteen läpitunkiessa muitten tuntemusten läpi.
Nyt jo tuntuu, että joku hakkaa rintakehääni, armotta, vailla omaatuntoa. Hakkaa, hakkaa, kuristaa ja puristaa, mutta se ei pääse ulos. En tiedä mitä minulta tahdotaan, makaan vain, kaiken keskellä kuin pökertynyt hämähäkki vapisevassa verkossa.
Lopulta laimenee. Hakkaus kuitenkin jatkuu. On kuin sydän vetäisi viimeisiä kierroksiaan, uhkuen uhmaa. Se tuntuu jokaisessa solussa asti.

PAM PAM PAM PAM PAM PAM PAM PAM PAM PAM PAM PAM PAM PAM

En voi sulkea silmiä, mutta puristan ne pian tiukasti kiinni, jotain haalea valuu niistä vieläkin. Puuskittainen tuuli laantuu ja tajuan sen tulleen suustani, hengitykseni. Kuin tuo hulluksi tullut sydän olisi takonut viimeisiä ilmoja minusta.

Tuntuu, että minua katsotaan. Mietin, kuka minua katsoisi, ajatus jää sille tielleen. Päätän nukkua, tässä ei ole päätä eikä häntää. Kierähdän takovan sydämeni päälle, ja painan sitä vasten peittoa, lopeta jo. Koko vasen käsi värähtelee rintakehän kanssa kun se pauhaa. Yhtäkkiä on liian kuuma ja sätkin peitosta kauemmas, sitten tuleekin kylmä. Heti. Kuin huoneen läpi puhaltaisi jokin vihamielinen tuuli. Melkein kuin joku yrittäisi koskea minuun.

Tuo sydän, ei se jätä rauhaan. Painan sitä lujasti itseeni, ettei se lähtisi karkuun.