2.11.06

Ja kolmantena päivänä Saatana loi Kansaneläkelaitoksen..

(Ote Jumalattomasta messusta, Carmabalin kirja, säe 666)

Ja he menivät epäilevin mielin kohti Kelaa Torin ja Keskustan kautta, matkaten vaivaten matkaa useita kertoja, sillä Kela oli tiedetty varsin vältteleväksi paikaksi aina aikojen alusta asti. Niin he saapuivat pyhiinvaellusreittiään pitkin tuohon byrokraattiseten asiointien pyhään mekkaan ja laskivat alas kunnioittaen kysymyksensä tulevasta.
"Vaikuttavatko heimomme palkalliset tulot kodinhoitotukeemme, oi Autuas Virkailija." He kysyivät sydän pamppaillen.
"Kertokaatten heimonne lukumäärä ja palkallisten tulojenne määrä että Työsopimuksenne antakaatten." Lausui kumea ääni pyhän alttarin takaa.
"Oi Viisas Virkailija, meitä on vain kaksi ja tässä on mainitsemanne paperit." Ja niin ojensivat heimolaiset kirjatut dokumentit Virkailijalle, joka siunaten ne vastaan otti.
"Eivät vaikuta näin pienet tulot pienen heimonne vointiin, pyhiinvaeltaja. Ollos siunattu - saatte ansaita vaikka lisääkin."
Pyhiinvaeltajat lähtivät riemuiten ja kevein askelin kohti kotikontuaan, aina Vanhaan Kaupunkiin asti, jonne olivat telttansa pystyttäneet.
Niin jatkui ilonpito aina kuukauden, jos toisenkin päivät, kunnes Suuri Automaatti ilmoitti heimolle hämmentävän uutisen. Pyhitetylle Tilille saapui Kelan Taivaallisesta Valtakunnasta 85 euroa pienempi suoritus, kuin olisi pitänyt. Pian heimolaiset tunsivat Vihan nousevan sisuksistaan. Mihin olivat kovalla työllä ansaitut Taivaalliset Mannat kadonneet?
Heimolaiset valmistautuivat uuteen pyhiinvaellukseen, tällä kertaa Siunatun Telefoonin välityksellä. He syöttivät siihen annetut numerot ja odottivat vastausta, joka tulikin pian.
"Oi Suuri Virkailija, olemme ihmeissämme. Tilistämme on kadonnut mannaa kuin tuhkaa tuuleen, mitä teemme, missä vika?"
Virkailija kysyi heiltä erilaisia tietoja, jotka nöyrästi Telefooniin annettiin lapsen messutessa Virsiä taustalla.
"Uuden Taivaallisen Käskyn mukaan pidätetään Tuestanne palkallisten tulojen takia 20% sijaan 34%." Lausui Virkailijan pelottavaksi käynyt ääni Telefoonin uumenista.
Heimolaiset tunsivat raivon joka kuohahti heidän sieluissaan.
"Miten oi Pyhä Virkailija on mahdollista, että joudumme maksamaan kahteen otteeseen Työstämme? Johan Taivaallinen Verottaja vie 15% palkkatuloistamme? 15% noin kahdesta sadasta mannasta on hiukan eri asia kuin 15% lisää pois noin kuudesta sadasta mannasta?" Heimolaiset itkivät katkerina Telefooniin.
"Tämä on uusi Viisas Käytäntö. Teidän täytyy vaeltaa Taivaallisen Verottajan luo laskettamaan Uusi Muutosverokortti Pyhälle Sosiaalietuudellenne."
Heimolaiset olivat valmiita jo sotimaan Taivaallisia Virastoja vastaan.
Heimon Päällikkö - Rietas Heittiö oli kuitenkin sitä mieltä, että he läksisivät Keskustan Verovirastoon lausumaan Tulikivenkatkuista sanaa tästä uudesta Käytännöstä. Muut heimolaiset yhtyivät Riettaan Heittiön viisaisiin sanoihin ja niin heimo lähti matkaan.
Saavuttuaan Pyhään Verovirastoon, repäisivät he Suuressa Odotushuoneessa Siunatusta Jonotusnumerokoneesta lipukkeen, johon heidän Numeronsa oli kirjattu. He odottivat vuoroaan ja vihdoin heidät ohjattiin Valkoiseen Huoneeseen jossa Verottaja odotti Pyhän laskukoneen takana.
"Me olemme pyhiinvaelluksella Uuden Muutosverokortin asialla." Sanoivat heimolaiset.
"Mutta olemme myös erittäin Vihastuneita. Miksi olette määränneet Uuden Käskyn pidättää Sosiaalietuudesta 20% sijasta 34% jos heimollamme on palkallisia tuloja. Sillä muistuttaisimme vaatimattomasti, että maksamme teille jo Veroa tuloistamme."
Siunattu Verottaja oli täten hämmentynyt heimon sanoista ja sanoi, ettei heillä ollut sellaista Uutta Käytäntöä. Verottaja kertoi Taivaallisen Kansaneläkelaitoksen tekevän omia päätöksiään näistä asioista.
Heimolaiset olivat nyt puolestaan hämmentyneitä. Miten saattoi olla mahdollista, että Pyhä Kela teki Verollisia päätöksiä Siunatun Veroviraston puolesta.
Myös Verottaja oli täten ällistynyt näitä uutisia.
"Taivaallisen Kelan tulisi kyllä ilmoittaa tällaisista Uusista Käytännöistä heimolaisille ajoissa." Lausui Suuri Verottaja ja heimolaiset nyökkäilivät myötämielisinä.
"Mutta eivät ilmoittaneet. Vaikka useasti vaelluksillamme kysyimme asiasta, vaikuttaisivatko Tulomme Sosiaalietuuteen."
Suuri Verottaja aukaisi raskaan kirjan ja selasi sen pölyisiä lehtiä hetken.
"Ai niin joo, Kelan loi kolmantena päivänä Saatana. Sori."

1 Comments:

Blogger J. Ripper said...

Mahtavaa! Huikeaa! Aivan fantastista! Enempää ylistäviä Sanoja en nyt tähän hätään ehdi Luoda, mutta olkoot hyvä näin.
Olen kyllä ihan samaa mieltä, että Saatana se on täytynyt keksiä kaiken maailman byrokraattiset asiat ja jos ei ihan kaikkia niin ainakin tuon ei-niin-Taivaallisen Kelan, joka osaa hämmästyttää meitä heimolaisia yhä uudelleen ja uudelleen...

2:26 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home