9.5.05

Ääliöitten Taivas

Tulipa todella mieleeni!
Kun kävin lukemassa tuota marginaalia. Kyse on alkuperäisesti siitä, minkälaiseen maailmaan itsensä sijoittaisi, ja tämä johti Janin vastauksen inspiroimana itseni muistamaan erään päivän ammattikoulussa (tai ammattiopistohan se nykyään on, paljo hienostuneempi - hahah). Keskustelimme ompelutunnilla erään kappaleen innoittamana siitä, haluaisiko joku elää ikuisesti. Arvaatte varmaankin mikä kappale on kyseessä, vanha klasari.

No, luokallani oli eräs erittäin vajaa tapaus. Oikein nätti tyttö, mutta aivoissa ei juuri leimahdellut mikään muu kuin alempitasoiset ajatukset. Sanoin sitten omaksi kommentikseni että jos eläisin ikuisesti, niin olisin sitten vampyyri. Sillä mielelläni olisin. Tosin minulla on hyvin vahva oma käsitykseni vampyyrista, mikä meni pahasti ristiin kyseisin vajakin kanssa. Hän innostui kovasti ja alkoi reuhaamaan, kuinka hän olisi älyttömän vahva velhotar (tai jokin sen sorttinen) ja mää olisin sen kaveri ja sitten me terrorisoisimme maapalloa ja hallitsisimme kaikkea ja ihmiset pelkäisivät(eli kunnioittaisivat) meitä.

Luokan toiselta puolelta sanoin ovelana, etten sanonut mitään siitä että olisin paha. Kyseinen henkilö häkeltyi ja äläytti että häh- olisitko sitte joku hyvis vai? Virnistelin ja sanoin, että en sanonut niinkään. Keskustelukumppanini aivojen tuskallisen raksutuksen kykeni kuulla yli teollisuusompelukoneitten möykän, kun hänen aivonsa yrittivät prosessoida tätä tietoa. Kuin mitään muita ei voisi olla kuin stricktly hyvä tai paha.
Päätin valaista asiaa ja kysyin että miksi haluaisit kiduttaa ja hallita ihmisiä pelolla? Hän oli hämmentynyt ilmiselvästi - sehän on paras tapa. ?. Sanoin että tuskimpa vain. Jos hallitsisi koko maailmaa tyrannialla, joutuisi kokoajan pelkäämään salamurhaajia ja kaikenmaailman sankareita, sillä ihmiset yrittäisivät aina löytää jonkun niin vahvan ja rohkean, että löisi sellaisen tyrannin alas. Ja aina sellainen löytyisi.
Hän väitti, että olisi niin vahva ettei se olisi mahdollista.
Vastasin kryptisesti että kaikki on mahdollista. Varsinkin kun luo tapahtumille oikeat puitteet. Joka tyranni kaatuu jossain vaiheessa.

Keskustelu jatkui näillä uomilla ja naureskelen vieläkin itsekseni, kuinka mielikuvitukseton ihminen voi olla, ja kuinka typerä! Jos olisin noin hölmö, en varsinkaan paljastaisi olevani nimenomaisesti noin typerä. Tai ehkäpä sitten ei hänellä ollut tajua edes sen vertaa, että olisi kyennyt olla paljastamatta kehnoja korttejaan...

Vai että pahalla hallita. Vai että paha pitäisi olla.

Entäpä sitten se minun tieni? Varjosta varjoon, ehkäpä vetelisin joitakin naruja, mutta huomattavasti hienotunteisemmin, piilossa, ja pitäisin tarkoitusperäni vain ominani... Ja miksi ihmeessä pitäisi hallita koko maailmaa jos eläisi ikuisesti? Väsyttävä ajatus.