5.5.05

Dead Birds

Joskus löytyy kauhuelokuva, jota ei ole missään millään tavalla mainostettu, josta ei ole hiiskahdustakaan kuullut kaikenmaailman kaunojen ja muitten "hitti"elokuvien takia, ja silloin saat yllättyä iloisesti. Tai tavallaan pikemminkin selkäpiitäkarmivasti.

Katselin eilen JaqlineTheRipperin kanssa elokuvan nimeltä Dead Birds. Nimi oli erittäin kökkö ja enteili kansikuvan kanssa varsin huumorin täyttämää elokuvailtaa, mutta toisin kävi. Istuimme inhon jäytäminä ja jähmettäminä sohvalla. Rillit oli ennätysrasvaiset session jälkeen, koska katsoin melkein koko elokuvan sormien välistä varovaisesti tiiraillen.
Kuinka elävöittävää!! Näin kovasti ei edes Ring säväyttänyt!

Dead Birds oli varsinainen ilon liekki kaikkien hollywoodrainojen jälkeen. Epäilemättä sekin hollywoodissa alkunsa saanut ja tehty, mutta monella tapaa toi myös jotain aivan uutta tähänkin meininkiin. Tunnelma oli niin nihkeän pahaenteinen hamasta alusta vielä hamempaan loppuun, eikä antanut sekunniksikaan hengähdystaukoa. Tapahtumat sijoittuivat 1800-luvun lopulle amerikan etelävaltioihin ja mukavaa oli varsinkin se, että henkilöt myös mielestäni reagoivat kammottaviin tapahtumiin sen mukaisesti! Musiikki oli erinomainen, ja sai auringon valossa kuvatut kohtauksetkin kytemään kuin minkäkin mustuuden keskuksen! AH! Inhottavuutta!
Jopa juoni oli monella tapaa poikkeuksellinen. Annettiin tietynlainen syy, miksi kaikki tapahtui, mutta mitään ei lopullisesti tai liiallisesti selitetty, vaan annettiin asioitten vain olla niin inhottavia kuin ne olivat.

Varsin mieltäkääntävä kokemus. Älä katso yksin elokuva. Ehdottomasti. Suosittelen.

2 Comments:

Blogger Jani said...

Ayay! Vaikuttaa mielenkiintoiselta! Tosin minä pelkään minua oikeasti pelottavia kauhuelokuvia (kuten Ring ja Kuudes aisti) yleensä ihan liikaa voidakseni yhtään nauttia niistä. Mutta joskus sitä tosiaan tekee tuollaisia löytöjä ihan tuntemattomiksi jääneiden elokuvien joukosta. Dog Soldiers oli itselleni yksi sellainen.

11:57 ap.  
Blogger Carmabal said...

Hmh. Ring pelotti ekan kerran hivenen kun sen katsoi, seuraavalla kerralla uhmasin sitten pelkojani ja katsoin sen yksin keskellä yötä. Toleranssi nousi huomattavasti. Täytyy tosin sanoa ettei tuota dead birdsiä voi katsoa yksin. Koskaan.

3:21 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home