22.4.05

Kevät toi kevät toi *vapaa*muurarin..

Että sellainen elokuva. Jos on kiinnostunut vapaamuurareihin kohdistuneista salaliittoteorioista, niin en taida aivan taipua mielenkiintoisuudessa National Treasure-elokuvan puolelle, vaan suosittelen erinomaista From Hell-pätkää.

Ah. Siinäpä elokuva, jossa kaikki elementit ovat paikoillaan. Näyttelijät, aikakausi, aihe, salaliitto, yleinen hämäryys ja unohtamatta unohtumattomia maisemia, jotka suorastaan ryöväävät Tim Burton elokuvien kaltaisten tunnelma/maisemoinnoin kaikkea pyhää. (jos oli hämärä lause, niin se pistettäköön väsymyksen piikkiin).
Tietenkin Johnny Depp roolissaan on aivan upea ilmestys! Jopa loppuratkaisu jättää avoimille mielille oman kohtalokkaan mietintänsä, miten kävi oikeasti, kuoliko hän vai ei?

Takaisin National Treasureen silti. Elokuvana huvittava vanhanajan-seikkailutunnelma, mutta disneytuotantojen omanlainen lässynläälytyksensä kyllä hinkuu läpi kuin vanha ukkeli kassajonossa. Loppuratkaisun jokseenkin lössähdyskliimaksi ja makean nahkea tunnelma sai kyllä kermavaahdon nousemaan sapekkaana takaisin.

Että sellainen 3 euron törsäys tälläkertaa.