1.1.06

Elokuvakatsaus nro mikä perkele se nyt sitte olikaan..

Kävin katselemassa tuossa ennen joulua erinomaisen kauhuleffan.

Emily Rosen Riivaaja, perustuu tositapahtumiin. Täytyy sanoa, että siinäpä karmaisevin elokuva jonka olen pitkään aikaan katsonut. Elokuvan katselukarmaisua vielä siivitti se, että kesken elokuvaa yksi kangasta ympäröivistä laudoista putosi rämähtäen alas, saaden jokaisen vavahtamaan katsomossa kun ei ensin tajunnut mistä se hirvittävä ääni tuli.
Olen varma että myös muitten viiden katsojan mielessä kaikuivat elokuvassa lausutut sanat, jotka tuomioistuimessa syytettynä istuva pappi sanoi asianajajalleen; "Tätä oikeudenkäyntiä ympäröivät voimat, joten ole varovainen."

Myös elokuvassa demonien "noitatunniksi" tituleerattu kello 03.00 yöllä sai selkäpiin kylmenemään ajatellessa omia kokemuksiaan täysin uudessa valossa. Ilmeisesti katoliset uskovat Jeesuksen kuolinajan olevan klo 15.00, joten sitä ja pyhää kolminaisuutta pilkaten Demonit käyttävät yöllistä vastaavaa aikaa piinatakseen ihmiskuntaa.

Mielenkiintoisen pelkistetty toteutus ilman sen kummempia, ihmeellisiä ja tarpeettomia erikoistehosteita sai koko tapahtumasarjan tuntumaan oikealta ja käsinkosketeltavalta.

Suosittelen!! Kylmästi!!

Jos antaisin pisteitä, antaisin Carmabalin painajaisvarmalla asteikolla n. 75% pisteytyksen. Kauniita unia..

3 Comments:

Blogger Jani said...

Anneliese Michelin tarina, johon tämä elokuva perustuu, on varsin surullinen. Tyttöriepu oli epileptikko, joka kärsi harhoista, ja jyrkästi uskovaiset vanhemmat yrittivät "hoidattaa" häntä pappien manauksilla. Lopulta tytön nivelet murtuivat kouristuksista, hän sai keuhkokuumeen ja kuoli nälkään. Vanhemmat ja manaajapapit saivat kuusi kuukautta heitteillejätöstä.

2:23 ip.  
Blogger Carmabal said...

Jeps.. On se karua.. mutta silti vakaasti uskon että oikeitakin riivaustapauksia löytyy, ja kun löytyy, lienee elokuvassa esitetty karu kuvaus varmaankin todellisuutta...

3:01 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kyllä Anneliesen tapaus taisi olla täyttä totta..

http://pl.youtube.com/watch?v=x4n9vK0_mdk

5:46 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home