9.9.04

'Paskan Estetiikka'

Huoh.. Syvä on huokaukseni tänä päivänä, sillä eilen kidutin itseäni mitä huonoimmalla elokuvalla.
Olkoonkin, että harrastuksiini kuuluu huonojen kauhuelokuvien katsominen, mutta niissä on sentään jotain perusteellisen humoristista, joten niitä on HAUSKA katsoa. Mutta eilen.. (pthui)törmäsin niin kammottavan, perusteellisen ja kuvottavan huonoon elokuvaan, että aloin vain hysteerisesti nauramaan noin tunnin tillittämisen jälkeen.
Ja voin sanoa, että se nauru ei ollut mikään iloinen nauru, vaan epätoivoinen kalkatus, huono yritys karkoittaa tuon elokuvan tuoman pahan maun suustani.
Kaikista suurimman pöyristyksen aiheutti se, että tuon rainan kannessa oli kuukauden videovalinta tarra,(en nyt väitä että perustelisin elokuvalainaamiseni tuollaisella tarralla) ja äkkiä tajusin, että myös K-Pax nimisen erinomaisen elokuvan kannessa komeili tuo samainen tarra! HII! IIK! Mikä suunnaton häpeä! Millaisia ihmisiä niillä on päättämässä siitä, mikä elokuva saa tuon "kunniamaininnan"??? Kysympä vain! Ehkäpä vakinaiselle arvostelujoukolle on tullut hirvittävä kaljanhimo tuona nimenomaisena päivänä, kun se elokuva annettiin niille katsottavaksi. Sitten ne vain himoissansa juoksivat lähimpään pubiin, palkkasivat muutaman puliukon tien reunalta katsomaan sitä elokuvaa ja nuo parat sitten luulivat katsovansa hyvääkin elokuvaa. Olettaen että puliukoilla on huono maku..(en tiedä, en tunne ainoatakaan..)
Millä oikeudella vastuullinen elokuva-arvostelijajoukko pötkii pubiin kaljoille ja pähkinöille, ja päättää antaa tehtävänsä ihmisille, jotka eivät sitä hommaa osaa?
Onko kaikki vain suurta huijausta? Kuluttajan kiusaamista? Silkkaa rahojen tuhlausta?
Niskakarvani nousevat pystyyn.
Ja miksi hitossa siinä elokuvassa kaikki puhutut äänet kuulostivat kehnosti päälle dubatuilta, vaikka selvästi samaa kieltä puhuivat?
Ja miksi hitossa Christopher Lambert päästetään enää mihinkään elokuvaan näyttelemään!!?
(pyydän nöyrästi anteeksi kyseisen näyttelijän faneilta, jotka ovat kehdanneet julkisesti paljastaa olevansa faneja)
Eikö paskassakaan enää ole mitään estetiikkaa?