7.9.06

Kokkola ABC tutuille ja tuntemattomille.

Päätin siis Uguksen erinomaista ideaa hyväksikäyttää röyhkeästi, ja tehdä rakkaasta Kokkolasta samankaltaisen kulttipaikan kuin Turusta.

Read and weep.

1. Kokkola itse, myytti vai tosinta totta?

Tosinta totta pahoin pelkään, yhtä varmasti kuin tässä lauseessa on jokin kirjoitusvirhe. Kokkola muodostuu suurimmaksi osaksi Jumalaapelkäävistä, hurskaista ihmisistä, jotka tahtovat kaiken kulkevan ”sitä oikeaa tietä”. Toisen osan muodostavat nuo omituiset olennot, Jumalaapelkäävät hekin; Dagonlaiset. Te jotka olette sivistäneet itseänne H.P Lovecraftin kirjoituksilla Cthulhusta, tiedätte mistä on kyse. Yllämainittuja ei erota toisistaan mikään muu kuin nimitys.
Kaipa täältä muutamia oikeitakin ihmisiä löytyy. Etsintä on kokoajan käynnissä vimmaisesti.

2. Sunti tai kansankielellä Suntti.

Sen tiedämme varmaksi että se on ruskea. Ja että siellä kasvaa sunttivehnää. Ja että aika ajoin joku Kärrynpyörästä hoipertelee uimaan sinne. Ja että se on myös suosittu pyörien parkkipaikka. Suntti ei ole joki, luultavasti kukaan ei todella tiedä mikä tämän liejuisen uoman todellinen tarkoitus on, se vain on. Mereen se kuitenkin laskee. Niin ja allekirjoittanut on myös todistanut omin silmin sen olevan miehisen sukupuolen koetinkivi mitä tulee kosintamenoihin teinien keskuudessa. Kyseenalaista on kuka tahtoo vuoteeseen Suntiin pulahtaneen nuoren uroon kanssa.

3. Pietarsaari.

Kokkolan pahamaineinen naapurikaupunki, sokkeloinen ja arkkitehtuurisesti silmiä hivelevä paikka, jossa huumerikollisuus kukoistaa ja jossa on räjäytetty auto kadulla. Ja siellä asuu valtaväestöisesti ruåtsalaisia. He e ny kolkko he.

4. Kälviä.

Naapurimme toisessa suunnassa. N. neljän tuhannen asukkaan muodostama perseenreikä, jossa toinen toistaan oudommat olennot asustavat. Siellä on peltoja ja peltoja ja opisto ja ainakin 2 kokonaista kauppaa!! VAU!

5. Halpa Halli, a.k.a Rakkauden kauppa.

Allekirjoittaneen useasti läpiseikkailema kolhoosi joka täyttää viehkeällä laatikkorakenteellaan suurimman osan horisontista, ainakin niillä jotka asuvat keskustassa. Tässä uskovaisten omassa pyhässä ostosparatiisissa nimi sanoo kaiken. Sieluni on nyt pelastettu! Mutta KA! Kaikkialle tämä pyhättö ei suokaan läsnäoloaan. En tiedä mikä lienee kauppaketjun levikin perusta, mutta omissa kuvitelmissani luulen sen olevan paikkakunnan uskovaisten prosentuaalinen voittoluku.
Emme suosittele kuitenkaan tätä kolhoosia heikkohermoisille, sillä jos tahdot pitää perseesi puristeluvapaana alueena, mene vaikka Prismaan.
6. West Coast Billiard Bar. Eli Westi meille tutuille.

Tästä paikasta en voi enkä aio sanoa mitään pahaa. Halvempi alkoholitarjonta ei koskaan haittaisi itseä. Suosittelen paikkaa ihmisille jotka eivät tahdo myydä itseään kilon paloissa lähimmällä hytkyvälle bodybodyäijälle ruotsalaisen uusimman tanssihittimusiikin soidessa. Täällä istuvat rockandroll mörököllit ja muut varteenotettavat ehdokkaat, kuten gootit ja hevarit ja joskus punkkarit ja muut vaihtoehtoihmiset. Tosin joskus olen ollut olevinani näkeväni muutaman valtavirtahihhulin luotsivan läpi baarin. Pistän sen alkoholista johtuvan tilapäisen mielenhäiriön piikkiin.

7. Chess bar.

No, juuri tuo Westin vastakohta. Valitan tapahtunutta että minut on siellä toisinaan nähty. Kaikella kunnioituksella pitäjiä kohtaan, tämä baari on juuri sellainen junttila, josta saa kylmiä väreitä. Suosittelen laajempaa musiikkivalikoimaa, niin tuntuisi paremmalta maksaa se kirotut 4 euroa, jonka kidutusmusiikkinne kuuntelemisesta veloitatte.

8. Pedrina’s ravintola.

Jos tahdot hyvää ruokaa kohtuullisen halvalla kohtuullisen hyvin sisustetussa paikassa oikein rasvaisena, kokeile tämä paikka. Musiikki voi joskus aiheuttaa tukehtumisvaaraa (AY Caramba!) mutta korvatulpilla voi välttyä tältä kompastuskiveltä. Legendaarinen paikka. Ei varmasti mikään 4 tähden ruokala, mutta paljaspäisen kokkolalaisen suosima lafka.

9. Mustakari.

Paikka jossa paikalliset porvarilliset istuvat siemaillen siideriä ja vahdaten uusinta purjelaivaansa kotkan tarkkuudella. Se on meren rannalla. Ja siellä on useita musiikkitapahtumia kesäisin. Mustakari Memories (n. 50 vuotiaille) ja joku toinen jota en enää muista. Vähät siitä. Petyin suunnattomasti sen tarjontaan ruoallisesti kun kävimme syömässä siellä. Paskaa oli.

10. Harbordan Majakka.

Niin paitsi että se EI ole majakka vaan joku linjavalo tai jotain. Saatananpalvojien pesäpaikka, sanottiin Kokkolalehden tekstiviestipalstalla. Varmaankin totta, HAHAHHAHAH! Ennen vanhaan sen huipulta Lintubongaajat saivat kyylästää lintusia, mutta en tiedä saavatko enää, koska ”majakan” ympärille on kyhätty järkyttävä aitaus (siinä varmasti on sähkövirta), tod.näk. niitten satanistien poisajamiseksi. Niin ja ennen sinne tehtiin kiipeilyretkiä ja itse kävin siellä slovakialaisten kanssa. Hulluja ne slovakialaiset, pilkkopimiässä kiipesivät huteria ruosteisia tikkaita pitkin huipulle. Itse en uskaltanut 1-kerrosta ylemmäs. Varsinainen Blair Witch Project. Nykyään ”majakka” on niin kehnossa kunnossa, ettei sinne saa kiivetä. Niin ja siellä myös kuulemma kummittelee. Olen kuullut monia hiuksia nostattavia juttuja, mutta itse en ole koskaan mitään nähnyt, vaikka usein teininä sinne poljin pyörällä kolmelta yöllä. Kerran joku kirkui metsässä mutta en taaskaan nähnyt mitään.

Koska aiheita olisi katettavaksi enemmänkin, teen pienisuuresta kokkola ABC:stä kaksiosaisen oppaan. Palaatkaamme aiheeseen.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Mahtavaa! Kyllä varsin oikeaan olet osunut tässä. Sen verran lisäilen (lukematta vielä 2 osiota), että:
- varsinainen Dagonin palvojien paikka on ihan varmasti Tankar. Sinne ei pääse kuin kesäisin pikku paatilla, jonka kyydissä saa viettää semmoiset 1,5 h. Eteen että taate. Talvella sitten kai hiihdetään. Ihmettelemme yhä miten jänikset ja sudet sinne tiensä löytävät... lepakoista puhumattakaan... Liekö jokin Dagonin salainen kutsu, joka vaikuttaa vain noihin paholaiseläimiin... köh.
- Jeppikseen täytyy lisätä, että Hesalaisilla on Korkeasaarensa, mutta meillä onkin Pietarsaari! Hahhah... (Tankarin matkalla kuultua ja valitettavasti pitää hyvin paikkansa, ei voi kieltää, ei)
- ja kyn pääsin näinkin hyvin vauhtiin niin täytyy korjata, että Käläviä kirjoitetaan kuten lausutaan eli Käläviä. Ei Kälviä. Ruåttiksi Kälviå, jolloin se lausutaankin Tselvio, mutta ei ole lähelläkään selviötä. Kumma paikka... On siellä muuten kahden kyläkaupan lisäksi pankki ja kirjasto. Jippajei! (Halpa-Hallin mainokset sucks!)
- olen itsekin joskus nähnyt vilauksen sellaisesta Chess-ilmiöstä Westissä... Olin kai ottanut yhden liikaa, sillä eihän sellaisia ilolintuja Westisä käy..?
- Chessin kohdalla korjaan, että ovatpahan tuossa kesän aikana lisänneet pakollisen narikkamaksunkin 4-5 euron pääsymaksun lisäksi. Oli sitten takkia tai ei... Haiskahtaa kummalta. Kenties paskalta? Ho? Muutaman kerran ovat soittaneet Ramstainia, mutta sekin kai siitä syystä että tunnen DJn. Suhteilla saa.

Kaikella Kunnioituksella ja Rakkaudella

7:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home